Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης, φίλος και συμμαθητής μας - Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Δήμος


Έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης έχασε, τελικά τη μάχη για τη ζωή.

Από τις 27 Απριλίου 2023 νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ως πολυτραυματίας σε κωματώδη κατάσταση, με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, μετά από πτώση που είχε από μπαλκόνι.

Νηπιαγωγείο ~ Πίσω 5ος από δεξιά Λάζαρος Λασκαρίδης

Το πρωί της Δευτέρας 8 Μαΐου 2023 έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, σκορπίζοντας θλίψη στους πάντες ο άδικος χαμός του.

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας και δημοσιογράφος, στις 27 Απριλίου 2023 (ημέρα των γενεθλίων του-27/4/1968) τραυματίστηκε σοβαρά, σε ατύχημα στη δημοτική βιβλιοθήκη του δήμου, όταν υποχώρησαν τα κάγκελα του μπαλκονιού στο οποίο βρισκόταν, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό από ύψος περίπου 3 μέτρων.  Ο Δήμος Καλλιθέας, αναφορικά με τις συνθήκες του ατυχήματος, ενημέρωσε ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Νηπιαγωγείο ~ Μπροστά 3ος από αριστερά Λάζαρος Λασκαρίδης
Ο Λάζαρος Λασκαρίδης πέρα από τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια με την οποία εργάστηκε επί πολλά χρόνια ως δημοσιογράφος, είχε ένα δυναμικό χαρακτήρα και έντονη διάθεση προσφοράς. Για το λόγο αυτό, ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με τα κοινά της Καλλιθέας, της οποίας ήταν γέννημα-θρέμμα και αγαπούσε πολύ, αφήνοντας το ανεξίτηλο αποτύπωμά του.

Προσέφερε πολύτιμο έργο στον τομέα του Πολιτισμού. Μέσα από το έργο του αυτό, ο Λάζαρος Λασκαρίδης αφήνει πίσω του μεγάλη παρακαταθήκη με νέους θεσμούς όπως η καθιέρωση του "Θεάτρου της Δευτέρας στην Καλλιθέα" και η αναβίωση της πολιτιστικής διοργάνωσης "Χαροκόπεια" ενώ το όραμά του θα συνεχίσει να εμπνέει τον Δήμο της Καλλιθέας. 

Γ΄Δημοτικού ~ Μεσαία σειρά 1ος δεξιά Λάζαρος Λασκαρίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ» ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας, και εκλεγόταν δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Από το 2019 ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και είχε συνεργαστεί με τη Διοίκηση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου, με τον οποίο ήταν φίλοι εδώ και 38 χρόνια από το σχολείο.

Η οικογένεια, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνεργάτες, ολόκληρη η Καλλιθέα, όλοι είμαστε συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό του Λάζαρου Λασκαρίδη και προσπαθούμε να συνέλθουμε από το σοκ της ξαφνικής απώλειας.

2011 ~ Συνάντηση μαθητών/προσωπικού Σχολής Χιουρέα
Ο Δήμος Καλλιθέας κήρυξε τριήμερο πένθος. Χάνει ένα άξιο στέλεχος, έναν αγωνιστή, έναν οραματιστή αλλά και έναν άνθρωπο που έφερε ένα νέο αέρα στα πολιτιστικά δρώμενα της Καλλιθέας ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Και εμείς, όσοι τον γνωρίζαμε από μικρό παιδί στη Σχολή Χιουρέα, φίλοι, συμμαθητές και εκπαιδευτικοί, εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για την τραγική απώλεια του Λάζαρου Λασκαρίδη. Μετά από τόσα χρόνια, εξακολουθούσε να συμμετέχει σε συζητήσεις και συναντήσεις μας.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, ιδιαίτερα στον Τάσο, τον αγαπημένο του μοναχογιό. Δυστυχώς η απώλεια είναι βαριά, είναι τεράστια… Κουράγιο και δύναμη…

 

Καλό σου ταξίδι φίλε Λάζαρε. 

Θα είσαι πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.  🙏 😭 🌹

Αναρτήθηκε από ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

Δείτε επίσης:

·         Ολόψυχες ευχές στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, φίλο και συμμαθητή μας, που δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι...

·         Το τελευταίο αντίο στο συμμαθητή μας Άγγελο (Άκη) Σκοπελίτη (1968-2021)

·          ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΦΗ Βάσω Ζαφειροπούλου

·         Έφη Παΐζη (1962-2021) ~ Καλό παράδεισο Έφη, θα είσαι πάντα μαζί μας!!! Ράνια Χιουρέα

·         Μάρη Θεοδοσοπούλου (1947-2016)

·         Καλό ταξίδι στη δασκάλα μας... την αγαπημένη κυρία Αίγλη! (1925-2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια: