Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

«Η τελευταία στάση» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βάσως Ζαφειροπούλου

 

Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άνεμος Εκδοτική το μυθιστόρημα «Η τελευταία στάση». Είναι το τρίτο κατά σειρά, της πολυγραφότατης και ταλαντούχου Βάσως Ζαφειροπούλου, της αγαπημένης μας φιλολόγου των μαθητικών μας χρόνων στη Σχολή Χιουρέα. Ένα βιβλίο «ύμνος» στον άδολο έρωτα και την αγνή αγάπη. Εκείνη την αγάπη που δεν ξεπερνιέται ποτέ…

Το μυθιστόρημα αυτό κατακτά τον αναγνώστη τόσο η συγκροτημένη, παραστατική, απέριττη και γοητευτική γραφή, όσο και η ενδιαφέρουσα υπόθεσή του. Μιλάει για τον άδολο έρωτα και την αγνή αγάπη. Η τελευταία στάση ενός μεγάλου έρωτα… Η τελευταία στάση μίας ζωής… 

Υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. Γεγονότα και καταστάσεις που φέρνουν ανατροπές. Συναισθήματα και προσδοκίες. Μια γυναίκα που ζει μέσα σε ένα όνειρο εγκλωβισμένη στο παρελθόν, πιστή κι αφοσιωμένη σε μία υπόσχεση.

Μια νέα γυναίκα απολαμβάνει ανέμελη τις διακοπές της σε μια πόλη που την έχει γοητέψει, όταν η ξαφνική κι αναπάντεχη εμφάνιση ενός άντρα απ’ το παρελθόν τής ανατρέπει τη ζωή. Εκείνος! «Περίμενέ με» της είχε πει τότε. «Θα σε περιμένω» του είχε φωνάξει. Κι απ’ τη μια στιγμή στην άλλη, οι καταχωνιασμένες βαθιά μέσα της μνήμες ορμάνε να την ξαναβυθίσουν στα σκοτάδια μιας κόλασης, απ’ όπου πίστευε πως είχε αναδυθεί μια για πάντα.

Η νοερή της συντροφιά γίνεται μεμιάς σκόνη. Όσα πίστευε για τον έρωτα, την πίστη, την απιστία, την αφοσίωση, την ειλικρίνεια, τη συνέπεια, τα δυνατά αισθήματα, οι αξίες δηλαδή που πάνω τους είχε χτίσει τον μικρόκοσμό της, χάνουν τη λάμψη τους, θολώνουν επικίνδυνα.

Πού θα την οδηγήσει άραγε αυτή η ανατροπή; Πόσο θα επηρεάσει τη σχέση της με τον καινούργιο άνθρωπο που εισβάλλει παράλληλα στη ζωή της; Θα μπορέσει να αφεθεί στον έρωτα του άντρα που την πολιορκεί, αποφασισμένος να την κερδίσει; Θα καμφθούν οι αντιστάσεις της; Θα αντέξει στις δύσκολες δοκιμασίες που η νέα σχέση απαιτεί;

Σε τι απρόβλεπτες περιπέτειες θα οδηγηθούν οι τρεις αυτοί άνθρωποι, που η ζωή τούς έφερε απροειδοποίητα κοντά;

Ευχόμαστε ολόψυχα στη Βάσω Ζαφειροπούλου καλή επιτυχία στο συνολικό της συγγραφικό έργο. Να είναι καλά και να έχει πάντα έμπνευση και διάθεση να συνεχίσει να γράφει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο που συναρπάζει! 

 Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Βάσω Ζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και ζει μόνιμα. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δημοσιογραφία στη σχολή «Όμηρος», γαλλικά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών και γερμανικά στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Εργάστηκε ως φιλόλογος στη Σχολή Χιουρέα για 15 χρόνια και σε άλλα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία, καθώς και σε φροντιστήρια. Τα τελευταία δέκα χρόνια δίδασκε στο 26ο Λύκειο Αθηνών (Μαράσλειο).

Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε της βιβλίο είναι κεντημένο με στοιχεία όχι της πρωτιάς αλλά της ψυχής. Κείμενά της έχουν επίσης δημοσιευτεί σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοσελίδες.

Έχει εκδώσει πέντε μυθιστορήματα:

 «Ο πατέρας αφέντης», Μπουκουμάνης, 1997.

«Παράξενη ζωή», Μπουκουμάνης, 2002.

«Η τελευταία στάση», Άνεμος εκδοτική, 2016.

«Τα κορίτσια πίσω από τη χαραμάδα», Άνεμος εκδοτική, 2018.

«Στο αρχοντικό της λεωφόρου», Άνεμος εκδοτική, 2020.

Αναρτήθηκε από ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δείτε επίσης:

·     «Ο πατέρας αφέντης» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βάσως Ζαφειροπούλου

·     «Παράξενη ζωή» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βάσως Ζαφειροπούλου

·    «Τα κορίτσια πίσω από τη χαραμάδα» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βάσως Ζαφειροπούλου

·    «Στο αρχοντικό της λεωφόρου» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βάσως Ζαφειροπούλου

·    «2084. Όλα ανθηρά» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βαγγελιώς Κονδάκη-Καραμέτου

·   «Χελιδόνι πληγωμένo» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βαγγελιώς Κονδάκη-Καραμέτου

·    «Μαγική Εικόνα» 📙 ΒΙΒΛΙΟ της Βαρβάρας Κουταβά-Δεληβοριά

·     Βάσω Ζαφειροπούλου: «Όταν δεν γράφω, είναι σαν να μην υπάρχω»   

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: