Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

Ολόψυχες ευχές στον αντιδήμαρχο Καλλιθέας Λάζαρο Λασκαρίδη, φίλο και συμμαθητή μας, που δίνει σκληρή μάχη για τη ζωή του μετά από πτώση από μπαλκόνι...

 Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά από πτώση από μπαλκόνι, τα κάγκελα του οποίου υποχώρησαν.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης βρισκόταν χθες (27-8-2023) το απόγευμα σε εκδήλωση του δήμου Καλλιθέας, προκειμένου ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού να δώσει το παρών, στα εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης προς τιμήν του αείμνηστου δημάρχου Θεόδωρου Ψαλλιδόπουλου, στην οδό Ανδρομάχης.

Το ατύχημα συνέβη όταν περίπου στις 18:30, ο Λάζαρος Λασκαρίδης βγήκε σε ένα μικρό μπαλκονάκι της βιβλιοθήκης προκειμένου να καπνίσει. Εκεί στηρίχτηκε σε κάγκελο το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό και να πέσει με την πλάτη στο έδαφος από ύψος 2,5-3μ.

Έχασε αρχικά τις αισθήσεις του, τις οποίες ανέκτησε λίγα λεπτά αργότερα. Ειδοποιήθηκε αμέσως το ΕΚΑΒ αλλά για τη μεταφορά του φορείου από το σημείο προς το ασθενοφόρο, χρειάσθηκε να συνδράμουν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να τον βγάλουν καθώς δεν έπεσε στο δρόμο που υπάρχει στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου, αλλά σε κάποιο εσωτερικό σημείο που είναι δυσπρόσιτο.

Από την πτώση ο Λάζαρος Λασκαρίδης υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και βαριά κάκωση θώρακα. Οι ιατροί στο «Γ.Γεννηματάς» περιγράφουν ως κρίσιμη την κατάστασή του.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του «Γεννηματάς», διεκομίσθηκε στα Επείγοντα του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» στις 27/4 ως πολυτραυματίας, σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι -μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακα- από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Μεταφέρθηκε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Νευροχειρουργικής Κλινικής όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κλινική κατάσταση και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ή έρευνα για τα αίτια του τρομακτικού ατυχήματος είναι σε εξέλιξη και στο σημείο θα βρεθεί ειδικός πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία και να διευκρινιστεί γιατί υποχώρησε το κάγκελο.

Τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι χθες ο Λάζαρος Λασκαρίδης είχε τα γενέθλιά του.

Ποιος είναι ο Λάζαρος Λασκαρίδης

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης φοίτησε στη Σχολή Χιουρέα.  Είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος από το 1988, όταν ήταν 20 ετών. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Αυριανή, Ακρόπολις, Γαύρος, Δημοκρατικός Λόγος, Ελεύθερος, Ισοτιμία, Νίκη, Παρασκευή +13, Το Ποντίκι.

Συνάντηση μαθητών ΣΧΟΛΗΣ ΧΙΟΥΡΕΑ ~ Απρίλιος 2011
 Επίσης έχει εργαστεί στους  ραδιοφωνικούς σταθμούς Ράδιο Αθήνα και Αθήνα 9.84 και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Κανάλι 29, Alter 5, Tempo, TV Πειραιάς και Seven, ενώ έχει θητεύσει στα γραφεία Τύπου των Υπουργείων: Εσωτερικών, Αιγαίου, Εθνικής Άμυνας, Ανάπτυξης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εξωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς και στη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ (1996-2007) και του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλλιθέας (2007-2010).

Είναι ο επικεφαλής του "ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ", της μοναδικής δημοτικής παράταξης στην Καλλιθέα που δημιουργήθηκε από πολίτες που δεν είχαν πολιτευτεί ποτέ και κανένας από εκείνους δεν είναι μέλος κόμματος.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, ως υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας έλαβε 1.445 ψήφους, ποσοστό 3,59% και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος.

Επανεκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας, στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, όταν ως υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού που ηγείται, έλαβε 1.762 ψήφους και ποσοστό 4,49%.

Η παράταξη "ΤΩΡΑ Καλλιθέα ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ" έλαβε μέρος και στις κοινοτικές εκλογές που διεξήχθησαν για πρώτη φορά συγχρόνως μεν με τις δημοτικές της 26ης Μαΐου 2019, αλλά σε ξεχωριστή κάλπη. Εξέλεξε μία σύμβουλο σε κάθε Κοινότητα της Καλλιθέας, με τις εξής ψήφους και ποσοστά: Στην 1η (κεντρική Καλλιθέα) συγκέντρωσε 1.051 ψήφους και ποσοστό 7,22%, στη 2η (νότια Καλλιθέα) 993 ψήφους και ποσοστό 7,68% και στην 3η (βόρεια Καλλιθέα) 630 ψήφους και ποσοστό 6,71% .

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας της 6ης Σεπτεμβρίου 2014, το Σώμα εξέλεξε τον Λάζαρο Λασκαρίδη, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.  Επανεκλέχτηκε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλλιθέας, από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, κατά τη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου 2017. Με απόφαση του δημάρχου Καλλιθέας, τοποθετήθηκε εκ νέου μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, στις 9 Σεπτεμβρίου 2019.

Με την εφημερίδα Παρασκήνιο, κυκλοφόρησαν, το 2016, τα βιβλία του "Να σου πω τη μοίρα σου"και "Η Παναγία της Τήνου σώζοι τον βασιλέα", που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της πολιτικής ιστορίας της νεότερης Ελλάδας"

Από τις 6 Σεπτεμβρίου 2019 υπηρετεί ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Καλλιθέας.  

Πηγή: wikipedia.org/

Περαστικά και Καλή Ανάρρωση φίλε Λάζαρε! Όλα να πάνε  καλά, να κερδίσεις τη μάχη και να βγεις ακμαίος, δυνατός και θρυλικός, όπως σε ξέρουμε!!! 🌹

Αναρτήθηκε από ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ

Δείτε επίσης:

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: