Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΧΑΡΗΣ ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (1946-2022) ~ Καλό ταξίδι φίλε της νιότης μας…

 
Άλλος ένας " Συμμαθητής " μας έφυγε από τη ζωή, αρχές Σεπτεμβρίου… Ένα δυναμικό αγόρι που άφησε το στίγμα του στο σχολείο, με το ήθος του, τον καλό χαρακτήρα του, την ενεργητικότητα, το δημιουργικό του πνεύμα.

 Ο Χάρης γεννήθηκε και κατοικούσε στην Καλλιθέα. Ήταν απόφοιτος της Σχολής Χιουρέα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επίσης έκανε θεατρικές σπουδές.

Εργάστηκε ως σύμβουλος ακίνητης περιουσίας ενώ είχε διατελέσει διευθυντής πωλήσεων, δημοσίων σχέσεων και γενικός  διευθυντής σε μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ συμμετείχε και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θεατρικές και μη), επαγγελματικά και  ερασιτεχνικά.

Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει 4 κόρες (Ναταλία, Βάλια, Ιωάννα, Γεωργία) και 3 εγγόνια.

Με θλίψη η «σχολική κοινότητα» της Σχολής Χιουρέα, αποχαιρετά τον Χάρη. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη 💓

------------------

 

 Αποχαιρετισμός από τη συμμαθήτριά του Ματούλα Γιάννου –Ανδρακάκου

 Τώρα μόλις έμαθα το νέο… Έφυγε από τη ζωή ο Χάρης ο Αφεντουλίδης. Ο συμμαθητής μου, ο εφηβικός μου φίλος, το κεφάτο αγόρι, ο χορευταράς της τάξης, ο συνοδοιπόρος στα εφηβικά όνειρα της παρέας μας, ο αξέχαστος -ως ηθοποιός- μεθύστακας  Άγγλος Ρίτσαρντ Κιτς, στο έργο «Το Νησί της Αφροδίτης» του Αλέξη Πάρνη, που ανέβασε η τάξη μας τότε, το 1964, στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Αυτό ήταν… Ο Χάρης, που επαναστατούσε με ορμή σ’ ότι δεν του άρεσε, τότε που ονειρευόταν όπως όλοι μας ένα κόσμο δίκαιο δημοκρατικό και ελεύθερο, δεν είναι πια μαζί μας… 

Όταν τελειώσαμε το σχολείο, με τον καιρό χαθήκαμε. Ο καθένας ξεκίνησε τη δική του πορεία. Πήρε το δικό του δρόμο. Πέρασαν χρόνια και μάθαινα από κοινούς φίλους για την εξέλιξή του. Πριν από 2 χρόνια περίπου, ένας κοινός φίλος μού έδωσε το τηλέφωνο του… και τον πήρα. Είπαμε ότι θα βρεθούμε. Δεν τα καταφέραμε. Ίσως η μοίρα θέλησε να τον θυμάμαι πάντα νέο, χαρούμενο, ρηξικέλευθο…

Καλό ταξίδι φίλε της νιότης μου… Μην ξεχάσεις να πεις στη Μάρη (Θεοδοσοπούλου), τη Ρούλα (Καραπάνου) και το Νεόφυτο (Αγιάνογλου), ότι τους θυμόμαστε και τους αγαπάμε.

Ματούλα Γιάννου –Ανδρακάκου

-----------------------------------------------------------------------

Φωτογραφίες με τον Χάρη Αφεντουλίδη, από θεατρική παράσταση στη Σχολή Χιουρέα, Χριστούγεννα 1962 (Ε΄Γυμνασίου).

 


 

 

Αναρτήθηκε από ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ...

Δείτε επίσης:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: