Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ: «Αι εορταί εις το νέον σχολείον» Ρεγγίνα Ζερβού, Επαμεινώνδας Καφεντζής (1939, 1η Έκδοση)

 

Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει τα είδη και την συνεισφορά των διαφόρων εορταστικών εκδηλώσεων στο Νέο Σχολείο την περίοδο της δικτατορίας του Ι. Μεταξά.

Πρόκειται για ένα παιδαγωγικό βοήθημα, με μαλακό εξώφυλλο και 114 σελίδες. Είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα και απευθύνεται τόσο στην Πρωτοβάθμια, όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Εκδότης: Δημ. Δημητράκος, Έτος έκδοσης: 1939, Τόπος έκδοσης: Αθήνα

Πρωτότυπο του βιβλίου υπάρχει στο Εργαστήρι Ιστορίας Ν.Ε. Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Κωδικό βιβλιοθήκης: 031, το οποίο δώρισε ο Καθηγητής κλασικής φιλολογίας των Πανεπιστημίων Κρήτης, Πάτρας, Ιωαννίνων Φάνης Κακριδής. 

Το συγκεκριμένο φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση από τη Ρεγγίνα Ζερβού, προς τη μητέρα του Φάνη Κακριδή, τη φιλόλογο Όλγα Κακριδή, σύζυγο του Καθηγητή των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης Ιωάννη Κακριδή, ο οποίος ήταν μελετητής του Ομήρου και ένας από τους σημαντικότερους κλασικιστές του 20ού αιώνα στην Ελλάδα καθώς  επίσης και από τους πρώτους και πλέον ένθερμους υποστηρικτές του μονοτονικού συστήματος στην Ελληνική γλώσσα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

Το βιβλίο «Αι εορταί εις το νέον σχολείον» ψηφιοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) και είναι καταχωρημένο στην Ιστορική Συλλογή του ΙΕΠ, με Κωδικό αναγνώρισης: 05-00031. Μπορείτε να το δείτε ή και να κατεβάσετε ψηφιακό αντίγραφο σε μορφή pdf κάνοντας κλικ εδώ.

 

 



 

Αναρτήθηκε από ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΡΕΓΓΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ - ΖΕΡΒΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: