Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

Μαθητικές αναμνήσεις/περιστατικά με το Γυμνασιάρχη μας…

Αναμνηστικη απολυτηριων εξετασεων Γ΄ Λυκειου

ορθιοι 1η σειρα πισω (Από αριστερά):  Μαρία Πούλια,Τούλα Δζέβη, Μένη Λασκαρίδου, Νίτσα Μαρινιά, Ντόρα Αυλωνίτου, Στέλιος Γιωργίτσης, Κώστας Μαντζουρανίδης, Γιάννης Χατζίνης, Γιώργος Κανελλίας (ή Κλόπς), Χάρης Αφεντουλίδης, Παναγιώτης Καρύδης. 2η σειρά όρθιοι: Ξένη Ζερβού-Χιουρέα (Διευθύντρια), Κρητικού ?, Ευαγγελία Λύκου, Σωτηρία Λεκάκη, Δημήτρης Χατζηβασιλείου, Ξένη ?, Μαίρη Μαρινιά, Χρήστος Κρυσταλλάς, Αντώνης Δημόπουλος, Ηλίας Γιωργανάς (Φιλόλογος-Γυμνασιάρχης), Γιώργος Ζωγλοπίτης (ή JOE), Δημήτρης Βασίλογλου ( ή Μήτσ..), Δημήτρης Λάζος, Χάρης Τρίμπαλης, Σιδέρη (Φιλόλογος), Μαρουδής, Λάμπρος Ματιάτος. Καθιστοί: Μαρία Μηλιοπούλου, Στάθης Παπατριανταφύλλου, Φώτης, Μαρίνος Βαλσαμάκης, Πάνος Τόγκας, Μαρία Καλονύκτη.

<Από το αρχείο του Μαρίνου Βαλσαμάκη>

 📚📘📘📚📘📘📚📘📘📚

 Ο κ. Γεωργανάς ο Γυμνασιάρχης, μας έκανε αρχαία και μας άρεσε να τον πειράζουμε. Είχε πέσει πολύ γέλιο με το "φιλοκαλούμεν μετ΄ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μα**κίας" όταν το κείμενο διαβάστηκε στην τάξη και ο κ. Γεωργανάς προσπαθούσε να μας εξηγήσει την διαφορά μεταξύ αρχαίου νοήματος και νέου.

Με το που έμπαινε στην τάξη ο Γυμνασιάρχης έλεγε: "Κανελλία φύε και αύριο με τον κηδεμόνα σου."  Θυμάμαι μια φορά που ξεκίνησε με το "Κανελλία", ο συμμαθητής μας ο Γιώργος Κανελλίας έφυγε σαν σίφουνας τρέχοντας προς την πόρτα. Ο Γυμνασιάρχης τότε τον ρώτησε γιατί τρέχει έτσι και ο μαθητής φυσικότατα απάντησε, πως επειδή ήξερες την συνέχεια, έτρεξε για να μην προλάβει ο καθηγητής να του πεί το "αύριο με τον κηδεμόνα σου". Φυσικά έπεσε το γέλιο της αρκούδας στην τάξη.

Κάτι άλλο που θυμάμαι είναι ότι είχαμε ένα Δημήτρη στην τάξη, που εμείς τον φωνάζαμε Μήτσ..... Υπήρχε το σύστημα να σηκωνόμαστε στο μάθημα τραβώντας κλήρο από ένα κουτί που φύλαγε η απουσιολόγος Ντόρα Αυλωνίτου. Φυσικά εμείς τα πειραχτήρια αλλάξαμε τον κλήρο με το επώνυμο του Δημήτρη, με άλλον με το "Μήτσσσσ". Όταν κάποτε τραβήχτηκε ο κλήρος του, και ο κ. Γεωργανάς διάβασε έκπληκτος το "όνομα" Μήτσ... η τάξη όλη άρχισε να καλεί τον κατακόκκινο .... Μήτσ.. (Το "τσ" τραβηχτό και παχύ) να σηκωθεί στο μάθημα. Σε κάποιους μπήκαν τιμωρίες! Οι υπόλοιποι πάντως γελάσαμε με την καρδιά μας.😂😂🤣😂

Μαρίνος Βαλσαμάκης

Ανάρτηση ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ 

Δείτε επίσης

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: