Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

ΣΜΥΡΝΗ - ΑΡΜΕΝΙΑ | Συναυλία του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΕΚΕΡΙΑΝ στην πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο του 25ου Παζαριού Βιβλίου

 

Σε μια βραδυά μνήμης, στo πλαίσιo του εορτασμού των 100 ετών από τη Μικρασιατική καταστροφή και της Α’ Γενοκτονίας του 20ου αιώνα (των Αρμενίων) , ο συνθέτης Στέφανος Δεκεριάν παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Μαίου στις 20.00, στην πλατεία Κλαυθμώνος, συναυλία με μια επιλεγμένη ανθολογία από παραδοσιακά & έντεχνα τραγούδια της Αρμενίας, καθώς επίσης παραδοσιακά Σμυρναίικα, αλλά & σύγχρονα τραγούδια Ελλήνων συνθετών με αναφορές στην καταστροφή της Σμύρνης.

Ερμηνεύουν: Βάσια Ζήλου, Μαρία Κανελλοπούλου.

Μουσικοί: Οδυσσέας Ζαφειρόπουλος (βιολί), Τεό Λαζάρου (κόντρα μπάσο), Λευτέρης Χαβούτσας (ούτι, κιθάρα), Βαχάν Γκαλστιάν (ντουντούκ, κλαρινέτο).

Η συναυλία τελεί υπό την υποστήριξη και την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας. 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 25ου Παζαριού Βιβλίου 2022 το οποίο διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β) και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

 

Το 25ο Παζάρι Βιβλίου θα συνοδευτεί από μία σειρά εκδηλώσεων που θα προσδώσουν έναν εορταστικό χαρακτήρα στην πόλη και, ειδικότερα, στην πλατεία και την ευρύτερη περιοχή που θα διεξαχθεί.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι οποίες θα λειτουργήσουν και ως προάγγελος των μεγάλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βιβλίου, τον Σεπτέμβριο στο Ζάππειο.

 

Αναρτήθηκε από ΣΧΟΛΗ ΧΙΟΥΡΕΑ στο ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: